Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΙΩΚΑΣ :Ανακοίνωση υποψηφιότητας στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου


Φίλες και φίλοι,

Έπειτα από ένα δύσκολο αλλά σίγουρα δημιουργικό ταξίδι στην τοπική αυτοδιοίκηση, από το μετερίζι της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, στο πλευρό του Ανδρέα Ευθυμίου, αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος, αυτή τη φορά ως Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου – Ταύρου με τον συνδυασμό 

¨Ανθρώπινη Πόλη–Σύγχρονος Δήμος¨

Στο πρώτο αυτό ταξίδι μπορεί να συναντήσαμε φουρτούνες αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί καταφέραμε, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης μας, να βάλουμε ο καθένας το δικό του λιθαράκι και προσωπική πρόταση για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.
Ο Ανδρέας Ευθυμίου, εισάγει ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή αφήνοντας πίσω του τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις και ρίχνοντας το βάρος στη δουλειά και στο νοικοκύρεμα για να μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτό στην συνέχεια. Γι’ αυτό και δέχτηκε τόσο μεγάλη πολεμική, γι’ αυτό και βγαίνει νικητής από την αναμέτρησή του με την νοοτροπία του παρελθόντος που καταρρέει.
Σίγουρα μπορούσαμε καλύτερα και μπορούσαμε περισσότερα, όμως οι συνθήκες και οι δυσκολίες της μεταβατικής περιόδου του «Καλλικράτη» δεν ήταν ευνοϊκές. Παρόλα αυτά, είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια δεν σταματά και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Αποφάσισα να συνεχίσω τον αγώνα μου για το καλό του Μοσχάτου-Ταύρου, γιατί ειδικά αυτή την περίοδο, η συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση όλων μας.

Θέλουμε σ’ αυτή την νέα πορεία που ξεκινάμε, να αναδείξουμε την δυνατότητα του Ανθρώπου να διαμορφώσει το μέλλον του με βάση τις αξίες, τα οράματα και τις ανάγκες του.
Υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι η εξέλιξη έχει ως αφετηρία την πατρογονική εστία και ως άξονα, την ρήξη με τις αποτυχημένες φόρμες του παρελθόντος.
-Η πολιτιστική κληρονομιά ορίζει τους αυριανούς καιρούς.
-Το ενδιαφέρον για τα νέα παιδιά στερεώνει την ελπίδα.
-Η μέριμνα για τους ηλικιωμένους είναι σεβασμός.
-Η δημιουργία οικονομικής προοπτικής για όλους ανεξαιρέτως, αποτελεί βασική αρχή.
     Για να υλοποιήσουμε όλα αυτά, που αποτελούν  κομμάτι της ίδιας μας της ζωής, χρειαζόμαστε την σύμπραξη όλων. Σεβόμαστε το δικαίωμα ύπαρξης αντίθετης άποψης. Την διερευνούμε για να ανακαλύψουμε τα θετικά της και διδασκόμαστε από τα λάθη της ήδη εφαρμοσμένης, πολιτικής πρακτικής.

Εξαρτόμαστε απ’ ευθείας από τον πολίτη και του ζητάμε να μας βοηθήσει να κάνουμε το όραμα μιας ευαίσθητης κοινωνίας, πραγματικότητα.
Τα κόμματα στα οποία ανήκουν οι πολίτες, είναι προσωπική τους επιλογή και υπόθεση. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε σε μικροπολιτικές τακτικές, δεν χρησιμοποιούμε πλαστά διλήμματα. Τους θέλουμε όλους γιατί πιστεύουμε ότι όλοι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.
Διεκδικούμε για το Δήμο οικονομική αυτοτέλεια, πόρους και ανεξαρτησία από την διαχειριστική λογική των επιλογών της κεντρικής διοίκησης.
Η άποψή μας είναι ανθρωποκεντρική και κατ’ επέκταση συμμετοχική. Πιστεύουμε στην συλλογικότητα της δράσης που θα μας βοηθήσει να καταργήσουμε τα στεγανά και την απομόνωση και να εκμεταλλευτούμε την μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Γιατί όλοι έχουν ρόλο και λόγο. Δεν περισσεύει κανείς. Τους χρειαζόμαστε όλους γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε και δρόμο μακρύ να βαδίσουμε.

Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη, ας μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Εγώ δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, και ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να το κάνω, με την στήριξη σας. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει γιατί η Πόλη μας είναι το κοινό μας Μέλλον.



Οικονομολόγος, Msc in Logistics 



Επικοινωνία 

Κινητό: 6947892111 
Σταθερό: 2104812023 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου